BLASt stadskaarten

BLASt heeft een reeks van vijf stadskaarten uitgebracht. Elke kaart belicht één thema in woord en beeld en omvat steeds een selectie van zo’n twintig plekken in de stad die de moeite waard zijn om even bij stil te staan; soms bekend, soms verrassend, soms vanwege het ontwerp, soms vanwege het gebruik of de geschiedenis. De eerste letters van de vijf thema’s – bruggen, letters, achteraf, straten en torens – vormen samen de naam BLASt.

Op de voorkant van elke kaart staat een plattegrond van Breda, waarop de interessante plekken/objecten zijn gemarkeerd, op de achterzijde worden ze met foto en tekst toegelicht. Zo kunnen belangstellenden aan de hand van de kaarten hun route uitstippelen en de stad beter leren kennen.

Het idee voor de uitgave van de kaarten ontstond naar aanleiding van het vijfjarige bestaan van BLAST in 2020. Door de coronacrisis is de uitgave uitgesteld. De kaarten zijn vanaf 23 maart te koop in diverse (boek)winkels in Breda of stuur een mail naar roel@stichtingblast.nl. Deelnemende winkels zijn:

  • Boekhandel Van Kemenade & Hollaers – Ginnekenweg 52-54
  • Brandpunt – Reigerstraat 16
  • De Nieuwe Winkel – Tolburgstraat 24
  • De Vrije Boekhandel – Veemarktstraat 40
  • Stedelijk Museum Breda – Boschstraat 22

De kaartenset is te koop voor € 12,50 (excl. € 4,00 verzendkosten bij online bestelling per mail).