UITVERKOCHT – Architectuurrondleiding Dom Bellot & Dom van der Laan i.s.m. BLASt op 22 juli, 5 en 12 augustus

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout organiseert dit jaar de 2e editie van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Het is een kunstmanifestatie die zich afspeelt in en rondom de kloosters in het gebied de Heilige Driehoek.

De architectuur van de Sint Paulusabdij is ontworpen door Dom Bellot. De Sint Paulus Abdij dankt zijn kapittelzaal en gastenverblijf aan Dom Hans van der Laan. Deze monnik was ook architect en werd later één van de grondleggers van de Bossche School, de architectonische stroming die uitgaat van de grondverhouding der getallen.

Hans van der Laan werd geboren in een echte architectenfamilie. Zijn vader Leo en zijn broers Jan en Nico waren allen architect. Zelf studeerde hij een paar jaar architectuur in Delft, maar stopte om monnik te worden in de Sint Paulusabdij. Hij was daar koster en raakte erg geïnteresseerd in de vormgeving van kerkmeubilair en liturgische voorwerpen. Zijn belangstelling voor architectuur werd nieuw leven ingeblazen en hij startte zijn zoektocht naar grondslagen en getallen. Hij ontwikkelde samen met zijn broer de beroemd geworden theorie: De architectonische ruimte.

De data waarop de rondleidingen worden gehouden zijn: donderdag 22 juli, 5 en 12 augustus. Steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Voor een groep van maximaal 15 personen.

Datum: donderdag 22 juli, 5 en 12 augustus van 14.00-16.00 uur
Locatie: De hoofdingang van de Biënnale bevindt zich aan de Monnikendreef in Oosterhout, tegenover de tijdelijke parkeerplaats.
Programma: kijk voor meer info op kunstindeheiligedriehoek.nl of houdt onze website in de gaten.
Deelname: tickets zijn te koop vanaf woensdag 30 juni via de website kunstindeheiligedriehoek.nl/bezoek/
LET OP: tickets voor de architectuurrondleiding zijn alleen te bestellen voor de bovenstaande data.

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook