BLASt architectuur filmavond

Komt dat zien! Op woensdagavond 27 maart programmeert BLASt in samenwerking met Filmhuis Breda een avond met niet te missen architectuurfilms: Point of Origin en De Wereld van Carlijn

19.30 u: Point of Origin – met filmmaker Frans Parthesius
Voor Point of Origin-Building a House in Austria volgde fotograaf en filmmaker Frans Parthesius sterarchitect Rem Koolhaas tijdens het bouwproces van een huis op een onmogelijk klein stuk berghelling in Zell am See (Oostenrijk), in opdracht van een internationale techondernemer met liefde voor architectuur. Koolhaas ziet de uitdaging: hoe krijg je licht in een huis van nog geen vier meter breed dat grotendeels ondergronds ligt? De film geeft een fascinerend inkijkje in de werkwijze van Koolhaas en de relatie met zijn opdrachtgever. Frans Parthesius is er die avond bij; BLASt gaat na afloop van de film met hem in gesprek. 

De film draaide op het AFFR 2023 en werd hoog gewaardeerd door het publiek.

21.00 u: De Wereld van Carlijn
De Nederlandse cartograaf Carlijn Kingma tekent ideeënwerelden, of zoals ze zelf zegt, kaarten van de soms ondoorgrondelijke werkelijkheid waarin we leven. Kingma gaf filmmaker Ariane Greep toestemming haar te volgen vanaf de eerste dag dat ze begon met het tekenen van haar project Het waterwerk van ons geld, een gedetailleerde kaart van ons financiële stelsel. Geduld lijkt het sleutelwoord te zijn in dit documentaire portret, dat Kingma volgt vanaf de eerst stip op papier tot de expositie op de Biënnale van Venetië, waar Kingma Nederland vertegenwoordigde. De camera toont van dichtbij haar creatieve worsteling tijdens het tekenen en ook haar strijd om de onrechtvaardigheid van het huidige monetaire systeem bloot te leggen; de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer. De tekening leidde tot veel discussies, kranten schreven vol lof over haar en ze won meerdere prijzen, waaronder de Meestervertellerprijs, de Amsterdamprijs voor de Kunst en de Dutch Design Award. De Biënnale in Venetië heeft Kingma internationaal op de kaart gezet.

Datum: woensdag 27 maart
Tijdstip: 19.30 u. Point of Origin, 21.00 u. De Wereld van Carlijn
Locatie: Filmhuis Breda, Keizerstraat 19F
Bestel tickets: 

Afbeelding: © 2024 Filmhuis Breda

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook