BLASt filmvoorstelling – The Experimental City

Op woensdag 19 juni organiseren we in samenwerking met gebiedsontwikkelaar BPD een filmvoorstelling met The Experimental City. Deze film uit 2017 was de openingsfilm van het Architecture Film Festival Rotterdam 2018.

De film is een documentaire over het Minnesota Experimental City-project, een futuristische poging om stedelijke problemen op te lossen door een volledig nieuwe stad vanuit het niets te creëren in de geïsoleerde bossen van Noord-Minnesota. De kern van het verhaal is de beroemde wetenschapper, uitvinder en stripauteur Athelstan Spilhaus, die droomt van een nieuw soort geplande stad – een echt experimentele stad die voortdurend verandert om werkbare stedelijke oplossingen te vinden. Deze nieuwe stad zou gebruikmaken van de nieuwste technologieën op het gebied van communicatie, transport, verontreinigingsbeheersing, energievoorziening – zelfs grootschalige behuizing met een koepel – in een poging meer leefbare steden te creëren voor de 21e eeuw.

Bekijk de TRAILER.

Datum: woensdag 19 juni 2019
Tijdstip: inloop vanaf 16.00 uur, start film om 16.30 uur, einde film om 18.15 uur, aansluitend is er een borrel
Locatie: ruimte ‘De Gasjes’, De Teruggave, Gasthuisvelden 11
Deelname: meld je gratis aan via www.eventbrite.nl/e/tickets-the-experimental-city-61639451258 of mail post@stichtingblast.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook