BLAStcafé – De Poolse connectie

Breda is 75 jaar geleden bevrijd. Dit wordt groots gevierd in de stad met evenementen en nieuwe bouw- en kunstwerken. BLASt is benieuwd naar de verhalen achter deze interventies en organiseert op woensdagavond 25 september een BLAStcafé rond dit thema.

Stein de Bont, Blinde Walls Gallery, komt de nieuwe muurschildering op de kopse kant van De Teruggave en de uitwisseling met een muurschildering in Wroclaw toelichten.

Lodewijk Wiegersma, landschapsarchitect van het Koolwijkpark heeft zelf de Vlucht meegemaakt. Hij zal spreken over het park en het nieuwe kunstwerk dat hier wordt gerealiseerd. Het kunstwerk wordt gemaakt door de Poolse beeldhouwer Tomasz Tomaszewski, en draagt de naam ‘Pamięc’, dat staat voor ‘Herinnering’. Het verbeeldt het achtergebleven spoor van een Poolse tank. Het stenen werk wordt aangebracht op het bestaande pad dat door enkele haagjes loopt. Voetgangers kunnen daardoor straks over het kunstwerk heen lopen.

Maarten Meevis, Kinkorn, zal spreken over het ruimtelijk ontwerp van de permanente expositie over de bevrijding van Breda in het Generaal Maczek Memorial.

Datum: woensdag 25 september 2019
Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur
Locatie: ruimte ‘De Gasjes’, De Teruggave, Gasthuisvelden 11
Deelname: meld je gratis aan via https://blastcafepoolseconnectie.eventbrite.nl/ of stuur een mail naar post@stichtingblast.nl

afbeelding: Oomen Architecten

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook