BLAStcafé – Panorama Breda

Op maandag 17 juni organiseren we een BLAStcafé naar aanleiding van de komst van Panorama Nederland naar Breda in ruimte ‘De Gasjes’ in De Teruggave.

Panorama Nederland is een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu de sleutel kunnen zijn voor welkome, structurele verbeteringen in de toekomst.

Stadsgesprek
Tijdens het stadsgesprek op maandag 17 juni gaan we onderzoeken wat Panorama Nederland kan betekenen voor Breda. Dit doen we rondom 4 thema’s. Thema’s die ook terug komen in de bouwstenen nieuwe omgevingsvisie voor Breda.

Inleiding: Teun van de Ende (College van Rijksadviseurs)

Thema 1: De compacte stad: Bert Dirrix (diederendirrix)

Thema 2: De vitale en inclusieve Stad: Bianca van Iersel (GGD Breda)

Thema 3: De stedelijke systeemstransities: Eric Frijters (Fabrications)

Thema 4: Stad en omgeving: Jans Janse (Staatsbosbeheer)

Tafelgesprek: Onder leiding van Hilde Blank (BVR) met de 5 sprekers, Bertwin van Rooijen (hoofd stedelijke ontwikkeling Breda) en Paul de Beer (wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Klimaat).

Download de app Panorama Nederland
In de app van Panorama Nederland kun je een blik werpen in het Nederland van de toekomst. Rijksbouwmeester Floris Alkemade en de Rijksadviseurs voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman en Daan Zandbelt geven tekst en uitleg over het panorama en de verschillende thema’s. De app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Datum: maandag 17 juni 2019
Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur
Locatie: ruimte ‘De Gasjes’, De Teruggave, Gasthuisvelden 11
Deelname: meld je gratis aan via www.eventbrite.nl/e/tickets-panorama-breda-stadsgesprek-61638904623 of stuur een mail naar post@stichtingblast.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook