BLAStprijs Prijsuitreiking

In 2019 reikt BLASt deze architectuurprijs voor de vierde maal uit. Met de prijs wil BLASt de aandacht vestigen op het belang van ruimtelijke kwaliteit in Breda. In 2019 wordt de prijs – de zogenaamde Bredase roede, een historische lengtemaat – uitgereikt in de categorieën beste kleine woninguitbreiding (XS) en beste grootschalige plan (XL).

De inschrijving voor de BLAStprijs 2019 is gesloten. De Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw staat deze keer in het teken van kleine woninguitbreidingen, XS, en grootschalige plannen, XL. De aanmeldingen die zijn binnengekomen, vormen samen met de selectie van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit de longlist. Uit deze longlist nomineert de vakjury per categorie drie projecten voor de shortlist. De vakjury bestaat uit landschapsarchitect Elma van Boxel van ZUS (Zones Urbaines Sensibles) in Rotterdam, Marc Glaudemans, directeur provincie Noord-Brabant (Economie, Internationalisering, Mobiliteit & Infra) en architect Ninke Happel van Happel Cornelisse Verhoeven Architecten in Rotterdam.

De winnaars in beide categorieën worden bekendgemaakt tijdens de openbare uitreiking van de BLAStprijs op 27 maart in het Stedelijk Museum Breda.

Datum: woensdag 27 maart 2019
Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur, prijsuitreiking om 20.00 uur. met aansluitend een borrel
Locatie: Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22
Deelname: wegens beperkte capaciteit is aanmelden verplicht, meld je gratis aan via https://blastprijs2019.eventbrite.nl of www.stichtingblast.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook