BUITENKANS – Excursie Wuustwezel en Zundert

Op donderdag 16 juni organiseert Buitenkans een fietstocht doorheen Wuustwezel en Zundert. Langs beide zijden van de grens verkennen we het gemeenschappelijk buitengebied en houden we halt aan enkele interessante stopplaatsen. Zo bezoeken we onder andere het palliatief centrum Coda, het Franciscanessen Domein, uitkijktoren De Klot, Hofstede aan de dreef en boomkwekerij Lodders. Onze route volgt een lijn doorheen het landschap van Wuustwezel en Zundert. In Zundert brengt een bus ons terug naar het startpunt in Wuustwezel.

Praktische info
We verzamelen om 09.15 u. op de parking aan het domein Franciscanessen (adres: Bredabaan 737, Wuustwezel, België). Na een kop koffie, een stuk gebak en een bezoek aan zowel Coda als het Franciscanessen Domein, springen we op de fiets en starten we onze fietsroute. Bij aankomst aan de grens genieten we tijdens een middagpauze van een kleine lunch en nadien hervatten we onze route door Nederland. We sluiten ons excursie af met een drankje in café De Bocht waar we de fiets achterlaten en vervolgens met een bus opnieuw naar het startpunt in Wuustwezel rijden. Daar komen we omstreeks 18.00 u. toe. Bij inschrijving betaal je € 25. Hier zit het volgende bij inbegrepen: koffie en gebak, de huur van een elektrische fiets, toelichting van een gids, een lunchpakket (broodje kaas/vlees, flesje water, appel), een drankje in café De Bocht en de busrit.

Carpool-tip
Via BlaBlaCar kan je een rit toevoegen of je aanmelden als je aan een bepaalde rit wil deelnemen. Zo zijn er mogelijks deelnemers die langs het station van Brecht (Noorderkempen) passeren en jou kunnen vervoeren naar de Bredabaan 737 in Wuustwezel. Of omgekeerd: passeer je in de buurt van het station Brecht (Noorderkempen) en heb je nog een plaatsje vrij? Voeg jouw rit dan toe op BlaBlaCar zodat je een pendelaar naar het startpunt van onze excursie kan vervoeren.

Datum: donderdag 16 juni
Start: ontvangst met koffie en gebak om 9.15 u.
Einde: 18.00 u.
Vertrek- en eindpunt: Bredabaan 737, Wuustwezel, België
Traject fietstocht: 32 km.
Deelname: kosten € 25,- meld je aan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-excursie-wuustwezel-en-zundert of door een mail te sturen naar post@stichtingblast.nl.

Afbeelding: © Frederik Maesen

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook