Dag van de Architectuur – Water in de stad

Het landelijke thema voor de Dag van de Architectuur is dit jaar ‘Architectuur/Klimaat’. Water is een actueel thema in de samenleving. Hoe houden we water in droge periodes langer vast, maar creëren we voldoende opvangcapaciteit bij extreem natte periodes? We zien dan ook  een nieuwe belangstelling voor het inzetten van water in de stad en haar wijken. Van wadi in een woonwijk tot de aanleg van een nieuwe rivier door de stad.

BLASt vestigt tijdens de dag van de architectuur de aandacht op de invloed van water op de inrichting van de stad en haar wijken. De fietstocht kent twee delen die ieder een eigen thema hebben. In de ochtend aandacht voor de stad en het water, in de middag voor de wijken en het water. De route voert langs bijzondere Bredase bruggen, gemalen, waterlopen en andere water gerelateerde projecten. Op een aantal plekken zal een expert een korte toelichting geven.

De lunch wordt voor zowel het ochtend- en middagprogramma verzorgd. Er is ook de mogelijkheid om aan beide programma’s deel te nemen.

Ochtendprogramma Stad en Water (10 km)
Fietstocht inclusief lunch langs waterbeheersingsprojecten als gemalen en waterbassins, alsmede bijzondere bruggen in en rondom het centrum. Ontvangst vanaf 8.30 uur met koffie en thee bij De Teruggave. De start van het programma is op twee tijdstippen om 9.00 en 9.30 uur en we eindigen rond 12.00 en 12.30 uur bij De Teruggave. Hier wordt gezorgd voor de lunch.

Middagprogramma Wijk en Water (14 km)
Fietstocht inclusief lunch langs waterlopen, watergebieden en waterovergangen, bruggen, in recente uitbreidingswijken van de stad. Ontvangst vanaf 12.00 uur met lunch bij De Teruggave. De start van het programma is op twee tijdstippen om 12.30 en 13.00 uur bij De Teruggave. We eindigen rond 16.30 en 17.00 uur voor een borrel buiten bij Baai, Markkade 1AB.

Coronamaatregelen
De fietsexcursie voert door het centrum en buitengebied van Breda. Gezien de maatregelen rondom corona zijn alle locaties in de openlucht, waardoor de 1,5 meter regel kan worden gewaarborgd. Vanwege dezelfde maatregelen zullen we in groepen van 15 mensen rondfietsen. Bij de start zullen deelnemers gevraagd worden of zij geen klachten hebben.
We verzoeken u rekening te houden met de actuele maatregelen die door de overheid worden gesteld in verband met corona. Blijf thuis en meld u af wanneer u last heeft van corona gerelateerde klachten. De kosten voor deelname worden dan aan u teruggestort.

Datum: zaterdag 18 september 2021
Programma: meer informatie over de vertrektijden in combinatie met de tickets is terug te vinden bij het aanmelden op Eventbrite.
Vertrekpunt ochtendprogramma: De Teruggave, Gasthuisvelden 11, Breda
Vertrekpunt middagprogramma: De Teruggave, Gasthuisvelden 11, Breda
Deelname: wegens beperkte capaciteit is aanmelden verplicht, meld je aan via https://dagvandearchitectuur2021.eventbrite.nl. De kosten voor deelname zijn € 8,70 inclusief lunch. De lunch wordt uitgereikt bij De Teruggave.

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook