Green Quays – Informatieavond definitief ontwerp Nieuwe Mark

Dit project wordt medegefinancierd door het European Regional Development Fund via het Urban Innovative Actions Initiative

In het kader van GreenQuays organiseert BLASt op woensdagavond 7 oktober een informatieavond over het definitief ontwerp van de Nieuwe Mark fase 1 (van Tolbrug tot kruising Waterstraat-Markendaalseweg).

In het plan om de rivier terug te brengen in de stad is veel aandacht voor vergroening, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Zo zijn de eerste testresultaten van de diverse proefopstellingen en onderzoeken door TU Delft en Wageningen Universiteit verwerkt. Hierin is onderzocht hoe we langs en op de kades de natuur in de stad kunnen versterken. Ook zijn de uitkomsten van de eerder gehouden meedenksessies in het ontwerp verwerkt. Tijdens deze avond gaan we in op verschillende aspecten van het ontwerp en zijn er mooie presentaties:

  • Harold van den Broek: het totaalontwerp
  • Donald Marskamp: de opbouw van de groene kade
  • Laurens de Boer: de nieuwe Tolbrug
  • Filip van der Heijden: het verlichtingsplan
  • Andrew van Egmond: de beplanting

De informatieavond vindt plaats in De Teruggave. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plaatsen zeer beperkt. Daarom is de avond ook te volgen via een livestream van BredaNu.

LIVESTREAM:
De informatieavond is te volgen van 20.00 tot 21.30 uur via: www.bredanu.nl/greenquays

BIJWONEN:
Wil je de bijeenkomst in De Teruggave bijwonen? Meld je aan door een e-mail te sturen naar post@stichtingblast.nl. Je ontvangt bericht als er een plek voor je is.

De informatieavond wordt Corona-proof uitgevoerd.

Datum: woensdag 7 oktober
Tijdstip: van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: De Teruggave, zaal De Gasjes, Gasthuisvelden 11
Deelname: Stuur een mail naar post@stichtingblast.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook