Green Quays – Online workshop groen ontwerpen

De Gemeente Breda wil de muren en kades van de Nieuwe Mark en de directe omgeving vergroenen met bomen, (muur)planten en mossen. Dit levert niet alleen een mooi beeld op, maar ook een rijk en gevarieerd dierenleven. Op woensdagmiddag 15 april is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan een online workshop over het groenontwerp.

In het ontwerp voor de Nieuwe Mark worden niet alleen de kades vergroend, maar krijgt de Nieuwstraat (de straat langs de kade) ook een groen karakter. BLASt, Natuurplein de Baronie en Wageningen University & Research organiseren een workshop over de invulling van deze groene ruimte. Samen met omwonenden, belanghebbenden en experts wordt erover nagedacht welke  boom- en plantensoorten daar geschikt voor zijn, wat de invloed van deze keuzes is op de biodiversiteit en welke sfeer dit oplevert.

Dit gebeurt in de vorm van een online bijeenkomst. Hier zullen een aantal presentaties worden gegeven en kunt u via de live-chat vragen stellen aan de ontwerpers en andere experts. Verder wordt via een online enquête gevraagd welke groene inrichting volgens u het beste past. 

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar post@stichtingblast.nl. U krijgt een paar dagen voor de sessie instructies hoe u digitaal kunt inloggen (via Zoom) voor de bijeenkomst.

Datum: 15 april
Tijdstip: van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: online workshop (via Zoom)
Deelname: meld je gratis aan via post@stichtingblast.nl

Dit project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het Urban innovation Actions Initiative.

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook