online BLAStcafé, ruimtelijk DNA van Breda

Voor de komende vier jaar heeft BLASt drie programmalijnen: Woonopgave, Ruimtelijk DNA en Regio. Voor de woonopgave en het ruimtelijk DNA wordt in het jaar 2021 de focus bepaald om in de periode hierna deze programmalijnen uit te diepen. Aan de hand van twee expertmeetings, een in februari en een in maart, willen we de opgave die er mogelijk voor BLASt is met deskundigen bespreken.

Op 24 februari wordt de eerste expertmeeting over het Ruimtelijk DNA van Breda gehouden. Met deskundigen gaan we de sleutelmomenten in de ontwikkeling van de stad bespreken en gaan we op zoek naar de ruimtelijke en maatschappelijke factoren die maken hoe Breda nu is. Vervolgens stellen we de vraag welke van deze momenten en factoren nog steeds doorwerken en bepalend zijn hoe de stad er stráks uit zal komen te zien. Het doel is typische Bredase oplossingen voor ruimtelijke opgaven te onderzoeken.

Sprekers: Hans Thoolen (adviseur stedelijke kwaliteit), Diewert Berben (adviseur erfgoed gemeente Breda), Eric Frijters (architect en directeur FABRICations), Dennis Elberts (directeur blind walls gallery), Marieke Wiegel (directeur Grote Kerk), Hans Sprangers (erfgoed onderzoeker), Monique Rakhorst (conservator stedelijk museum Breda), Karel Leenders (historisch geograaf)

Moderatie: Luc Goderie en Ton van Beek

Datum: woensdag 24 februari
Tijdstip: van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: online informatiesessie (via Zoom)
Deelname: meld je gratis aan via dnavanbreda.eventbrite.nl

afbeelding: © Roel Wildervanck

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook