Oogstgesprek CrossArts SPEEL! – Pioniers en publiek met elkaar in gesprek.

Placemaking is ook stadmaken. Hoe maken we pioniersinitiatieven in CrossMark duurzaam onderdeel van stedelijke (her)ontwikkeling. In het laatste weekend van Kunstdoolhof SPEEL! organiseren CrossArts en het Bredase Architectuurcentrum BLASt op zaterdag 30 september een Oogstgesprek.

Pioniersinitiatieven en interventies zoals SPEEL! zorgen al voor kleur en identiteit in CrossMark. Welke waarden genereren ze nog meer? Hoe maken we ze duurzaam onderdeel van deze stedelijke ontwikkeling?

Maar wat ís placemaking nu precies? Placemaking is een menselijke benadering in het plannen en vormgeven van de publieke ruimte. Hierbij wordt gekeken naar hoe de ruimte wordt gebruikt. En hoe de kwaliteit van de openbare ruimte en het leven van de mensen die er gebruik van maken te verbeteren.

Het Oogstgesprek wordt een actieve bijeenkomst waarin een plenaire discussie wordt afgewisseld met energieke pitches van inspirerende praktijkvoorbeelden uit andere steden. En met kleine (groeps)opdrachten die we goed in Breda kunnen toepassen!

Met bijdragen van in ieder geval: gespreksleider Willem Hein Schenk, Thom Aussems (Urbandustrial), Frederique Kreeftenberg (StrandLAB Almere), Ruud Reutelingsperger (Observatorium), en [On]Benut Breda. Houd de website vooral in de gaten voor verdere
aanvullingen in het programma.

Vanaf 19.00 uur krijgt iedereen de gelegenheid om de installatie Panorama van Tijd te bekijken. Met projecties op de muren van Machinehal Backer & Rueb en soundscapes in het sfeervol verlichte hennepdoolhof, speciaal ontworpen voor SPEEL! door Hans Timmermans.

Datum: zaterdag 30 september
Tijdstip: 15.00 u. tot 18.00 u., afsluiting vanaf 19.00 u.
Locatie: Machinehal Backer & Rueb, Speelhuislaan 173
Bestel ticket: gratis ticket is hier te bestellen

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook