Presentatie BLAStkaarten en borrel wegens vijfjarig bestaan

Stichting BLASt, het Bredase platform voor landschap, architectuur en stedenbouw, brengt een reeks van vijf kaarten uit. Elke kaart belicht één thema in woord en beeld en omvat steeds een selectie van zo’n twintig plekken in de stad die de moeite waard zijn om even bij stil te staan; soms bekend, soms verrassend, soms vanwege het ontwerp, soms vanwege het gebruik of de geschiedenis. De eerste letters van de vijf thema’s – bruggen, letters, achteraf, straten en torens – vormen samen de naam BLASt.

Op de voorkant van elke kaart staat een plattegrond van Breda, waarop de interessante plekken/objecten zijn gemarkeerd, op de achterzijde worden ze met foto en tekst toegelicht. Zo kunnen belangstellenden aan de hand van de kaarten hun route uitstippelen en de stad beter leren kennen.

Het idee voor de uitgave van de kaarten ontstond naar aanleiding van het vijfjarige bestaan van BLAST in 2020. Door de coronacrisis is de uitgave uitgesteld. De kaarten zijn vanaf 23 maart te koop in diverse (boek)winkels in Breda of stuur een mail naar roel@stichtingblast.nl. Deelnemende winkels zijn:

  • Stedelijk Museum Breda
    (lijst wordt nog verder aangevuld)

Stichting BLASt nodigt u van harte uit om op woensdagavond 23 maart aanwezig te zijn bij de feestelijke presentatie van onze BLAStkaarten en te proosten op ons vijfjarig bestaan. De presentatie wordt gehouden in de Teruggave, Gasthuisvelden 11 in Breda in ruimte de Gasjes. Inloop vanaf 19.30 u., presentatie met aansluitend de borrel om 20.00 u. De kaartenset is deze avond tevens te koop voor € 12,50. Pinbetaling is mogelijk en heeft de voorkeur.

Datum: 23 maart 2022
Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur
Locatie: ruimte ’t Kruithuis, De Teruggave, Gasthuisvelden 11
Deelname: meld je aan via blastkaarten.eventbrite.nl of stuur een mail naar post@stichtingblast.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook