Uitreiking BLAStprijs 2022 – Gebiedsontwikkeling, de 100-dagen aanpak

Dit jaar wordt alweer voor de zevende keer de BLAStprijs georganiseerd, de Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw. De prijs is een initiatief van architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren.

De BLAStprijs staat in 2022 in het teken van gebiedsontwikkeling. Het vorig college had zich, net als het huidige college, het realiseren van 6.000 woningen ten doel gesteld om de wooncrisis te lijf te gaan. Een doel dat mede dankzij de versnellingsopgave, ook wel de 100 dagen-aanpak genoemd, gerealiseerd wordt. Een vijftal projecten hebben sinds 2019 het predicaat ‘versnellingsopgave’ gekregen en worden meegenomen als kandidaten voor de BLAStprijs 2022. Het gaat om de projecten Woonakker, Moleneind, Hero, Cosunpark en Blossem.

Inzet van de BLAStprijs 2022 is om de resultaten van de 100 dagen-aanpak kritisch tegen het licht te houden. Wat hebben deze plannen opgeleverd? Zijn de procedures werkelijk sneller verlopen? Is deze processnelheid niet ten koste gegaan van de kwaliteit? Wat bieden de plannen, naast woningen, voor meerwaarde aan de stad? Een driekoppige vakjury – Christine de Ruijter, Gerwin de Vries, Maarten Hoorn – gaat de plannen beoordelen. Harm Tilman modereert de avond. De BLAStprijs wordt 2 november tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.

Datum: woensdag 2 november
Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Podium Bloos, Speelhuislaan 153
Deelname: meld je aan via blastprijs2022.eventbrite.nl of stuur een mail naar post@stichtingblast.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook