Ex(pert)cursie Maastricht

Op zaterdag 15 oktober houden we een experts excursie voor onze vrienden en partners van BLASt. Hiervoor willen we in Maastricht samen met vakgenoten de Groene Loper en het Sphinx kwartier bekijken.

De aanleiding hiervoor zijn de plannen om de noordelijke rondweg in Breda te ondertunnelen. Het tunneldak vormt dan de verbinding tussen noord en zuid. Hoe maak je een goede verbinding? Hoe ziet dat eruit? Wat zijn kansen en uitdagingen? Allemaal vragen waarover we ter plaatse onder begeleiding van een betrokkene wat meer inzicht willen krijgen.

In het Sphinxkwartier willen we kijken hoe je van een gebied met industrieel erfgoed een nieuw stadsdeel maakt waar wonen, werken en recreëren samengaan. Dit in relatie tot de nieuwe ontwikkelingen in de Belcrum bij het Havenkwartier.

De rondleiding over de Groene Loper zal worden verzorgd door Stichting Topos. De rondleiding in het Sphinxkwartier wordt verzorgd door Bureau Europa.

Deelname aan deze excursie is exclusief voor onze vrienden & partners van BLASt: https://stichtingblast.nl/word-vriend/

Datum: 15 oktober 2022
Vertrek bus: 9.00 u. parkeerplaats De Teruggave, Gasthuisvelden 11
Aankomst bus: 18.30 u. parkeerplaats De Teruggave, Gasthuisvelden 11
PBO uren: 4,5
Deelname: exclusief voor vrienden & partners van BLASt

Foto: © sweco.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook