TIAFF Documentaire: De Rijksbouwmeester – De kracht van de verbeelding

Door de voortdurende coronacrisis en de daarmee gepaard gaande maatregelen past TIAFF (Tilburg Architectuur Film festival) haar programmering voor 2020 aan. Op donderdagavond 17 september vertoont TIAFF de première van de documentaire De Rijksbouwmeester. Voorafgaand aan de première vindt een panelgesprek plaats met o.a. Floris Alkemade en Elma van Boxel (ZUS). Het gesprek en de film zijn vanaf 19.30 uur via een livestream te volgen.

Include/Exclude
De stad is hot, overal ter wereld verhuizen mensen massaal naar steden en plots was daar een hardnekkig virus dat het stedelijk leven tot stilstand bracht. Het succes van de stad is gebaseerd op nabijheid van en interactie tussen mensen. En precies het omgekeerde is nodig om het virus te bestrijden. Ineens zijn de meest publieke plekken een bedreiging voor de volksgezondheid en veiligheid.

In zijn periode als Rijksbouwmeester stelde Floris Alkemade de sociale agenda rondom architectuur en de stad centraal. Filmmaker André de Laat maakte de afgelopen vijf jaar een portret van de Rijksbouwmeester. Zijn film gaat op 17 september tijdens de TIAFF Live(stream) in première: [trailer] Voorafgaand aan de première vindt een panelgesprek plaats met o.a. Floris Alkemade en Elma van Boxel, onder leiding van Saskia van Stein. Het panel gaat in op de rol van ontwerp bij maatschappelijke vragen, zoals inclusie/exclusie.

Waar ga je deze avond zien?
TIAFF organiseert een livestream zodat alle geïnteresseerden live het gesprek en de première van de film kunnen volgen. Als de situatie het toelaat is er een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar om de avond op 17 september in filmhuis Cinecitta bij te wonen. Kaarten voor Cinecitta kosten € 8,00 en zijn vanaf 1 september te koop via cinecitta.nl.

Het is eveneens mogelijk om de livestream op locatie te volgen in Breda.
Datum:
 donderdag 17 september
Tijdstip: inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Filmhuis Breda in de theaterzaal van Huis Ocrum, ingang via de Nieuwe Veste (Molenstraat 6) vanwege corona.
Deelname: tickets kosten € 6,20 (inclusief fee Eventbrite) en zijn te koop via https://blast_filmrijksbouwmeester.eventbrite.nl

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook