Uitreiking BLAStprijs 2024 – Inbreidingen

De BLAStprijs 2024 staat in het teken van inbreidingen – binnenstedelijke herontwikkeling. Er zijn veel mensen die een woning zoeken. Een groot deel van de bestaande woningvoorraad is gebouwd voor traditionele gezinnen, terwijl er nu minder bewoners per woning zijn; de samenstelling van huishoudens is veranderd. Dat vraagt niet alleen om meer woningen maar ook om andere woningtypes; starters missen nu kansen op de woningmarkt, terwijl ouderen die kleiner/gelijkvloers willen wonen, geen passende woning kunnen vinden.

In plaats van uit te breiden in het buitengebied kiest Breda bewust voor de focus op inbreiding; binnenstedelijke herontwikkeling biedt kansen en mogelijkheden. Dat kan niet vrijblijvend: inbreiding moet niet alleen bijdragen aan meer woningdifferentiatie, maar ook aan meer groen in de stad, een goede waterhuishouding, opschaling van de voorzieningenstructuur en de mobiliteitstransitie.

Voor de beoordeling van de inzendingen van de BLAStprijs zijn de volgende drie criteria van belang.

  • Welke kwaliteit voegt de inbreiding toe aan de stad (denk aan functies en voorzieningen)
  • Is de inbreiding duurzaam, in de breedste zin van het woord (denk aan biodiversiteit, mobiliteit, bouwproces, sociale duurzaamheid)
  • Wat is de architectonische/stedenbouwkundige kwaliteit

De vakjury bestaat dit jaar uit Barbara Luns van AIR, Jeroen de Willigen partner bij De Zwarte Hond, Jessica Hammarlund Bergmann voorzitter CRK Breda.

Aanmelden kan tot maandag 23 september.

De BLAStprijs wordt op woensdagavond 27 november tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt. De presentatie van de uitreiking is in handen van (volgt nog)

Datum: woensdag 27 november
Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: (volgt nog)
Bestel tickets: meld je aan via (volgt nog)

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook