Werkbijeenkomst – Wegen naar Welzijn: de mogelijkheden van de toekomstige ondertunneling van de Noordelijke rondweg in Breda.

BLASt organiseert een werkbijeenkomst over de mogelijkheden van de toekomstige ondertunneling van de Noordelijke rondweg in Breda.

Op vrijdagmiddag 20 januari organiseert BLASt, in het kader van de Open Oproep Wegen naar Welzijn door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, een werkbijeenkomst waarin de kansen en mogelijkheden worden verkend van een toekomstige ondertunneling van de Noordelijke Rondweg in Breda.

We staan voor een ingrijpende mobiliteitstransitie. Hoe kan deze uitdaging worden aangepakt met als uitgangspunt dat mobiliteit een middel is dat iedereen in staat stelt om volwaardig deel te nemen aan de samenleving? Welke inspirerende voorbeelden zijn er al en hoe gingen zij om met de uitdagingen op hun pad?

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt ontwerpers uit om samen met overheden, marktpartijen, (maatschappelijke) organisaties, deskundigen, burgers en andere relevante partijen ontwerpend onderzoek naar dit vraagstuk uit te voeren. Het doel daarbij is om te komen tot vernieuwende narratieven, perspectieven, strategieën en/of oplossingen voor de mobiliteitsopgave die voor iedereen de kwaliteit van leven verbetert. Voor meer info klik hier.

Programma:

  • 13:00 inloop
  • 13:30 introductie & uitleg met wethouder Daan Quaars en Chris van Langen (Stimuleringsfonds)
  • 13:45 inspiratielezing Luc Deckers van burgerinitiatief Ringland Antwerpen

Pauze

  • 14:30 themaworkshops onder leiding van:
  • 15:45 terugkoppeling & afronding
  • 16:30 ‘koppelborrel’
  • 17:00 einde

Datum: 20 januari 2023
Tijdstip: van 13.30 tot 17.00 uur
Locatie: Electron|MotMot gallery, Belcrumweg 19
PBO uren: 3,5
Deelname: meld je aan via: wegen-naar-welzijn.eventbrite.com

Afbeelding: gemeente Breda © 2022

Volg onze activiteiten ook via Facebook. Daar vind je ook activiteiten van anderen op het gebied van Landschap, Architectuur en Stedenbouw.

Blast op Facebook