BLAStcafé – De Oostflank

Benieuwd naar de plannen voor de Houtmarktpassage, poppodium MEZZ en de Parade? De ontwikkelingen aan de oostflank van het Bredase centrum staan centraal tijdens het BLAStcafé op dinsdagavond 11 september in MEZZ. Diverse sprekers lichten de plannen toe.

De gemeente Breda heeft in haar structuurvisie 2030 de ontwikkeling van de zogenaamde Oost-Westflank vastgelegd. De plannen voor de westflank hebben inmiddels de nodige aandacht gegenereerd: de rivier de Mark wordt doorgetrokken en verbindt straks de Haven met de singels, het gebied rond de Seelig Kazerne transformeert in het groene Seelig Park.
Maar ook aan de oostkant van de binnenstad staan spannende dingen te gebeuren. Aanleiding genoeg voor een informatieve avond.   

Na een korte inleiding door gemeentelijk projectmanager Egon van Ineveld gaat Ton Gjeltema, ontwerper openbare ruimte bij de gemeente Breda, in op de herinrichting en vergroening van de straten in dit gebied. René Maas, directeur van project- ontwikkelaar Maas-Jacobs, licht toe hoe de Houtmarkt- passage nieuw leven in wordt blazen. Architect Erick van Egeraat vertelt over de uitbreidings- en verbouwingsplannen van poppodium Mezz en de plannen voor Breda Botanique zullen worden toegelicht.

De organisatie is in handen van BLASt in samenwerking met BNA kring West-Brabant. Entree is gratis maar wegens beperkte capaciteit is aanmelden gewenst.

  • Datum: dinsdag 11 september 2018
  • Tijdstip: inloop vanaf 19.30 u. start om 20.00 u.
  • Locatie: Poppodium Mezz – kleine zaal, Keizerstraat 101
  • Deelname: meld je gratis aan via: Evenbrite of post@stichtingblast.nl

beeld: Breda Botanique – Delva Landscape Architects/Urbanism – 1meter98 Architecten