BLAStprijs 2020 – Het Publieke Gebouw

De BLAStprijs staat in 2020 in het teken van het publieke gebouw. BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, roept architecten, ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers op om hun beste plannen aan te melden voor de BLAStprijs 2020.

BLAStprijs
In 2020 reikt BLASt deze jaarlijkse architectuurprijs voor de vijfde maal uit. Met de prijs wil BLASt de aandacht vestigen op het belang van ruimtelijke kwaliteit in Breda. In 2020 wordt de prijs – de zogenaamde Bredase roede, een historische lengtemaat – uitgereikt in de categorie  Beste publieke gebouw.

De gemeente Breda heeft de ambitie een gastvrije stad te zijn. Hoe dragen de gebouwen in de stad hieraan bij? Is de nieuwe architectuur in de stad uitnodigend, laagdrempelig en toegankelijk? Welke gebouwen faciliteren het ontmoeten? Gebeurt dit alleen in winkels en cafés of spelen plekken voor cultuur, onderwijs en zorg hierin ook een rol?

Er is een groeiende maatschappelijke behoefte aan publieke ontmoetingsplekken. Nieuwe gebouwen kunnen daarin een belangrijke rol vervullen.

Oproep
Architecten, ontwerpers, aannemers of opdrachtgevers kunnen hun project aanmelden voor de BLAStprijs. Het aanmeldingsformulier en het reglement zijn te vinden op www.stichtingblast.nl/BLAStprijs. Inschrijven kan tot 1 februari 2020. Alle publieke gebouwen die de afgelopen drie jaar gerealiseerd zijn in Breda komen in aanmerking voor de prijs. Ook de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Breda maakt een selectie van relevante projecten die meedingen naar de BLAStprijs. De winnaar wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in april bekendgemaakt.

De BLAStprijs 2020 komt tot stand in samenwerking met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit gemeente Breda.