BLAStprijs 2023 – Het woongebouw

De BLAStprijs staat in 2023 in het teken van het woongebouw.

De BLAStprijs, de Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw, is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren. De BLAStprijs 2023 wordt 29 november uitgereikt.

De BLAStprijs staat in 2023 in het teken van het woongebouw. De woningbouwopgave kan niet simpelweg worden opgelost door nieuwe wijken te bouwen; de bestaande stad biedt kansen en mogelijkheden. De grote vraag naar passende woningen, de veranderende samenstelling van huishoudens en de schaarse ruimte liggen ten grondslag aan de bouw van woongebouwen met gestapelde woningen – zowel nieuw als getransformeerd/gerenoveerd – in de bestaande stad.

Wat bieden de woongebouwen, behalve woningen, de stad voor meerwaarde? Wat is hun maatschappelijke kwaliteit? Dragen ze bij aan een leefbare stad? Wat maakt de plannen inclusief? En zijn ze duurzaam?

BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, vraagt stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ontwerpers, ontwikkelaars en opdrachtgevers van woongebouwen zich aan te melden voor de BLAStprijs 2023.

Aanmelden kan tot 25 september.