Donderdag 26 januari 2017: BLAStcafé – Welstandsprijs Breda & nieuwjaarsborrel

UPDATE: 
Tijdens een drukbezocht BLAStcafé zijn de winnaars bekend gemaakt. Wij feliciteren C5 Architecten BV met Hotel Nassau Breda en Bedaux de Brouwer met Gasthuyspoort van harte met het winnen van de Welstandsprijs 2016. Het oordeel van de jury is te lezen in het Juryrapport.

Het nieuwe jaar begint goed met de uitreiking van de Welstandsprijs Breda en de nieuwjaarsborrel van BLASt i.s.m. de BNA op donderdag 26 januari a.s. in poppodium Mezz.

Ook in 2017 organiseert architectuurplatform BLASt vijf keer een BLAStcafé met iedere keer een ander thema. Tijdens het eerste café van het jaar wordt traditiegetrouw de Welstandsprijs Breda uitgereikt. De prijs is een initiatief van BLASt en de BNA Kring West-Brabant. In 2016 ging de prijs naar het nieuwe ROC Vitalis College naar een ontwerp van Atelier PRO architecten uit Den Haag. Onlangs is de eerste paal voor deze nieuwe school de grond ingegaan.

Dit jaar wordt de prijs uitgereikt voor twee verschillende categorieën, namelijk:

categorie 1. Woningbouw
categorie 2. Erfgoedtransformaties

Binnen deze categorieën heeft de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Breda een longlist samengesteld uit de beste plannen waarvoor in de afgelopen drie jaren (2014, 2015 en 2016) een omgevingsvergunning is aangevraagd. Deze lijst is beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit Arjan Harbers (stedenbouwkundige werkzaam bij Topotronic en verbonden aan het Planbureau voor de Leefomgeving), Ruud van Ginneken (architect bij CEPEZED en werkzaam als zelfstandige) en Dingeman Kuilman (directeur Stedelijk Museum Breda). Per categorie heeft de jury drie projecten genomineerd, t.w.:

categorie 1. Woningbouw
• Nassaustraat door Baudoin van Alphen Architecten
• Gasthuyspoort door Bedaux de Brouwer Architecten
• Lofthome door BKVV Architecten & Futurehomeconcepts

categorie 2. Erfgoedtransformaties
• Hotel Nassau Breda door C5 Architecten
• Brouwhuis door Haverman van den Meiracker Vermeulen
• NHTV Campus door InboCuld

De winnaars van de prijzen worden bekend gemaakt tijdens het BLAStcafé op 26 januari. De wethouders Marianne de Bie en Patrick van Lunteren reiken de prijzen uit.

De prijs bestaat uit de Bredase Roede, een oude bouwkundige lengtemaat die uniek was in de Baronie van Breda. De avond wordt afgesloten met de nieuwjaarsborrel.

Wanneer: donderdag 26 januari
Hoe laat: 20.00 uur, inloop 19.30 uur
Waar: Poppodium Mezz, Keizerstraat 101, 4811 BB Breda
Deelname: meld je gratis aan via Eventbrite

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Beek (06 504 89 502) U kunt ook terecht op onze website www.stichtingblast.nl