Donderdag 8 december 2016: BLAStcafé – Hoe organiseren we de Ruimtelijke Kwaliteit van de stad in tijden van een terugtrekkende overheid?

Op donderdagavond 8 december organiseert BLASt in samenwerking met BNA kring West-Brabant een debatavond in de Mezz met als thema “De Ruimtelijke kwaliteit van de stad in tijden van een terugtrekkende overheid”.

Volgend gaat de nieuwe omgevingswet van start. Hierdoor veranderen veel procedures op het gebied van ruimtelijke ordening. Wat zijn de kansen en wat zijn de bedreigingen?

Breda heeft veel energie gestoken in een nieuw stationsgebied met een fraaie aansluiting op de binnenstad. Maar hoe is het gesteld met de ruimtelijke kwaliteit van die binnenstad?

Verder onderwerpen die besproken zullen worden zijn het reclamebeleid (gevelbelettering en kwaliteit van etalages) en de rol van de welstandscommissie. Is het aan de binnenstad af te lezen dat we de stad van beeldcultuur zijn?

Op 8 december formuleren we, met experts, maar ook met u, een antwoord op deze vraag. De avond zal worden gemodereerd door Henk Schol. Hij zal het gesprek aangaan met o.a. Marcel Hermans (gebiedsmanager RO gemeente Breda), Paul van Heteren (Vastgoed deskundige), Christel Eversdijk (Atlas monumenten en erfgoed, gemeente Breda), Koert Vermeulen (ondernemersfonds Breda Breda Centrum), Lisette Spee (City of imagineers), Paul van de Grinten (voormalig directeur Bouw- en Woningtoezicht in Gemeente Breda) en Eloi Koreman (beeldend kunstenaar).

Programma
19.30 uur Inloop met koffie en thee
20.00 uur Introductie (foto)
20.15 uur Debat
21.30 uur Afsluiting en borrel

Wanneer: donderdag 8 december
Tijd: 20.00 uur, inloop 19.30 uur
Waar: Mezz, Keizerstraat 101, 4811 BB Breda
Toegang is gratis. Aanmelden is aan te bevelen en kan via deze link, of www.facebook.com/StichtingBLASt en per mail post@stichtingblast.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Beek (06 504 89 502) of Martien Kuipers (06 45028877).