Woensdag 7 september 2016: BLAStcafé: ‘FAQ Via Breda’

Aan de vooravond van de officiële opening van de OV Terminal ontvangt BLASt, in samenwerking met de BNA Kring West-Brabant, op 7 september 2016 als gasten architecten en stedenbouwkundigen, die betrokken zijn bij de grootschalige ontwikkeling van Spoorzone ‘Via Breda’. In drie tafelgesprekken onder de bezielende leiding van moderator Paul Verlinden, verslaggever bij dagblad BN De Stem en criticus Arjan Harbers (Topotronic), vertellen ze over de verschillende aspecten van hun ontwerp en beantwoorden ze vragen uit het publiek.

Uiteraard mag op deze avond Koen van Velsen architecten, de ontwerper van het stationscomplex en nieuwste icoon van Breda, niet aan onze tafel ontbreken. Samen met Onno van der Heijden (stedenbouwkundige bij de gemeente Breda), licht Steven van der Heijden (Koen van Velsen architecten) in dit tafelgesprek het plan voor de OV Terminal toe.

Over de ontwikkelingen aan de westzijde van de OV Terminal gaat moderator Paul Verlinden in gesprek met de architect van het Gerechtsgebouw Rob Hootsmans (Hootsmans Architectuurbureau) en de architecten van het ontwerpteam 5TRACKS: Oana Rades (Shift architecture urbanism) en Stefan Prins (Powerhouse Company).

Voor het tafelgesprek over de oostkant schuiven Remco Mulder (diederendirrix architecten) en Rinus Roovers (Rinus Roovers Architectuur) aan tafel en praten ons bij over de ontwikkelingen aan die kant van het station. Diederendirrix tekende eerder voor de stedenbouwkundige visie Drie Hoefijzers. Rinus Roovers ontwierp het wooncomplex Oranjekwartier op dit voormalige terrein van de bierbrouwerij. Daarnaast is hij als architect geselecteerd voor de westpunt van het Drie Hoefijzersgebied. 

Tussendoor krijgt het publiek gelegenheid om vragen aan de architecten en stedenbouwkundigen te stellen.

Datum: woensdag 7 september 2016
Aanvang: 19:30; inloop 19:15
Locatie: BLAStpoint in het station
Toegang: gratis

VOLGEBOEKT (RESERVEREN NIET MEER MOGELIJK)

Voor actuele info volg ons op website of facebook

Organisatie: BLASt i.s.m. BNA kring West-Brabant en dagblad BN De Stem
Met financiële steun van: gemeente Breda, Via Breda
Met dank aan: NS Stations voor het beschikbaar stellen van de tijdelijke ruimte in het station

Beeldmateriaal

Foto’s van René de Wit