De BLAStprijs staat in 2022 in het teken van gebiedsontwikkeling.

De BLAStprijs, de Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw, is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren. De BLAStprijs 2022 wordt begin november uitgereikt.

De BLAStprijs staat in 2022 in het teken van gebiedsontwikkeling. Het vorig college had zich, net als het huidige college, het realiseren van 6.000 woningen ten doel gesteld om de wooncrisis te lijf te gaan. Een doel dat mede dankzij de versnellingsopgave, ook wel de 100 dagen-aanpak genoemd, gerealiseerd wordt. 

Een 5-tal projecten hebben sinds 2019 het predicaat ‘versnellingsopgave’ gekregen en worden meegenomen als kandidaten voor de BLAStprijs 2022. Inzet van de BLAStprijs 2022 is om de resultaten van de 100 dagen-aanpak kritisch tegen het licht te houden. Wat hebben deze plannen opgeleverd? Zijn de procedures werkelijk sneller verlopen? Is deze processnelheid niet ten koste gegaan van de kwaliteit? Wat bieden de plannen, naast woningen, voor meerwaarde aan de stad? 

BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, vraagt stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ontwerpers, ontwikkelaars en opdrachtgevers van de versnellingsopgaves zich aan te melden voor de BLAStprijs 2021. Aanmelden kan tot en met 5 september.

 • Contactgegevens stedenbouwkundige/ontwerper

 • Contactgegevens opdrachtgever:

 • Projectgegevens:

 • DD slash MM slash JJJJ
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Beoordelingscriteria:

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 7.
   1 foto van de bestaande situatie, 1 kaart of afbeelding met plan in zijn context, 1 plankaart, 1 overzicht met de principeprofielen of dwarsdoorsnedes, 1 sfeerimpressie / artistimpressie van het plan, 2 afbeeldingen of kaarten vrij in te vullen.