De Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw staat deze keer in het teken van kleine woninguitbreidingen en grootschalige plannen.

XS
Sinds 2014 mag er veel meer gebouwd worden zonder hier vergunning voor aan te vragen. Om woningen te laten voldoen aan huidige woonwensen en energie-eisen wordt er veel opgeknapt, uitgebreid en verbouwd buiten het gezichtsveld van de gemeente. BLASt wil weten wat voor dakkapellen, serre’s, keukenuitbreidingen, op- en aanbouwen dit heeft opgeleverd. Hebben deze “extra-small” ingrepen impact op het uiterlijk van de stad? En wat is het beste “extra-small” project? Voorwaarden voor een XS-project zijn dat de woninguitbreiding kleiner is dan 50 m2 en dat het ontwerp gemaakt is in de afgelopen drie jaar en dat de uitvoering van het project in 2016, 2017 of 2018 is begonnen.

XL
Breda lijkt aan een ware groeispurt te zijn begonnen. Komende jaren worden er volgens planning duizenden woningen bijgebouwd. Hiervoor zijn de afgelopen jaren stedenbouwkundige plannen, gebiedsvisies, beeldkwaliteitsplannen en inrichtingsplannen opgesteld. Hoe is het gesteld met de kwaliteit van deze plannen? Wat is het best “extra-large” project? Voorwaarde voor een XL project is dat het in de afgelopen vijf jaar (2014, 2015, 2016, 2017 of 2018) is samengesteld.

BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, roept architecten, ontwerpers, aannemers of opdrachtgevers op om hun beste plannen aan te melden voor de BLAStprijs 2019. Aanmelden kan tot en met 1 februari 2019.

  • Contactgegevens ontwerper/architect:

  • Contactgegevens opdrachtgever:

  • Projectgegevens:

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf.
    (Beeldmateriaal bevat minimaal de plattegronden, situatietekening en gevelaanzichten van het plan, eventueel aangevuld met doorsnedes en impressies, totaal maximaal 10 Mb)